– Vi tar beslut senare om de är med eller inte, säger Bert Robertsson, tränaren, inför lördagens hemmamöte och Växjö.

Med fyra förluster och bara två poäng av 15 möjliga i SHL-upptakten har LHC fått en mardrömsstart och är just nu jumbo i tabellen. Skadeläget har varit bekymmersamt och nu tränade vare sig Broc Little eller Olle Lycksell med laget på fredagen. Enligt Robertsson är dock ingen av dem borträknad från spel.

Exakt vad det rör sig om för typ av skador vill han inte prata om.

– Det är skavanker från gårdagen.

Aktuellt med comeback för Jonas Gustavsson i målet?

– Eventuellt. Vi tar beslut senare.

Mikael Frycklund, som också är tillbaka efter hjärnskakning?

– Han är aktuell för spel även han.

Dina intryck från Luleåmatchen?

– Exakt samma känsla som direkt efter. Det är i området framför mål som vi blir. . . kalla det mjuka, paralyserade eller pucktittande, eller vad du vill. Det brister i det auktoritära och självklara spelet. Det vi satt upp riktlinjer för. Det är upp till alla att visa att nu är det nog och att inte ta beslut som inte gynnar laget. 

Vad kan du göra åt det?

– Jag kan vara mycket tydligare. Det är mitt ansvar.

Genom att plocka bort spelare?

– Det är sista utvägen. Jag kan framförallt vara mycket tydligare fram till dess. Jag trodde att jag varit det, men kommer att vara mycket tydligare från och med nu.

Vad innebär det?

– Många saker. Allt från coachning, vem som spelar och inte spelar, till direkt feed back, säger Bert Robertsson och tar själv upp det som hände när han inför tv-kamerorna gav lagkaptenen Eddie Larsson kritik efter ett insläppt mål mot Rögle i förra hemmamatchen.

– Jag vet att det uppmärksammades och blev en stor jävla grej av det. Men det är där som det ska ligga och ticka. Är vi inte raka och ärliga mot varandra har vi inte kommit något vart alls. Det ska inte vara något som det skrivs om i media. Är vi rädda för vad folk skriver, tycker och tänker om oss har vi jätteproblem. Däremot ska vi vara måna om vad vi tycker om varandra, säger LHC-tränaren.