Robertsson efter ny smäll: "Är inte orolig"

Fem matcher spelade – och bara två poäng. Bert Robertsson har fått en blytung start på LHC-jobbet.

Bert Robertsson har fått en blytung start på jobbet i LHC-båset.

Bert Robertsson har fått en blytung start på jobbet i LHC-båset.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-09-26 21:15

– Om jag är orolig? Nej, det är jag inte. Under en säsong hamnar du i perioder där saker och ting inte stämmer och jag är övertygad om att vi kommer att hitta rätt. Men det räcker inte med att kämpa hårdare utan vi behöver jobba mer tillsammans på ett effektivare sätt.

Så uttryckte sig tränaren efter 1–4-förlusten i Luleå och det var ungefär som siffrorna visar.

Det var inget snack.

Efter en lovande start gjorde Luleå mål på sina två första skott och satte ton för resten av matchen.

– Vi jobbade för mycket en och en och då blir du inte tillräckligt stark på isen. Vi pratar mycket om vad som behöver göras, men det måste göras också. Det är ingen som löser det åt oss. Vi måste själva lägga saker på rätt plats och hålla ihop gruppen bättre, sa Bert Robertsson.

Efter åtta år, sex SM-finaler och två guld tog profilstarke tränaren ett känslofyllt farväl av Skellefteå och värvades till Linköping för att injicera efterlängtad vinnarmentalitet i en klubb och i en stad som skriker efter framgång.

Det har inte gått något vidare så här långt. Bara två poäng av femton möjliga och jumboplats i tabellen.

– Det har varit ett mönster att vi inlett bra, men hamnat i underlägen och då tappat struktur och fallit ifrån våra riktlinjer. I flera av matcherna har vi också släppt in alldeles för enkla mål. Så var det nu igen, sa Robertsson.

Mot Luleå var det framförallt en sak som fallerade: för många förlorade kamper framför eget mål.

– Vi satte oss själva i ett läge där vi hamnade efter. Mycket handlar om att få in ett ryggmärgsbeteende, att inte titta för mycket på varandra utan i stället agera med kraft. Deras tidiga mål kostade oss både självförtroende och momentum. Där behöver vi visa mer desperation.

Jonas Gustavsson var tillbaka i laget efter hjärnskakning, men Jacob Johansson fick fortsatt förtroende i målet och hade en olycklig kväll. Samtidigt ska sägas att det inte heller fanns något riktigt försvar för försvaret.

– Med tanke på att Jonas bara gjort någon träning senaste tiden hade det känts orättvist att kasta in honom direkt, sa Robertsson om målvaktsvalet.

Tränaren har under sommaren pratat mycket om karaktär, men av den syntes inte mycket nu. I stället var det ganska mycket som påminde om de stora bekymren under andra halvan av förra säsongen.

Och på lördag väntar bottenmöte med – Växjö.

Vem hade trott det?

Frågetecknet

Målskytt i power play – men Joe Whitney hade minus tre i statistiken.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!