Förändringarna har gett nytt liv i LM Open

Derbys futsalturnering LM Open har fått ett uppsving efter att de gjort flera förändringar i upplägget.

Ska Kenty ta sig till final i LM för tredje året i rad?

Ska Kenty ta sig till final i LM för tredje året i rad?

Foto: Rebecca Candevi

Futsal2019-11-29 10:00

I två säsonger har tjejlag fått vara med i turneringen och förra säsongen öppnades turneringen upp för lag utanför Linköping. Det har skapat ett litet uppsving för LM Open som inför helgens matcher i Campushallen har 13 anmälda lag på herrsidan och 12 på damsidan. 

– Det är alltid lite ovisst om hur många lag det blir eftersom det är andra futsalturneringar som konkurrerar.  Det som är kul är att det blivit så många lag på tjejsidan. Första året var det sex lag och andra året var det tio, så det går åt rätt håll, säger Debys Rickard Johansson. 

Cupen har funnits i 35 år och spelats samma helg. Under åren som gått har dock allt fler Linköpingslag lagt ner och det har varit svårt att driva cupen endast för lagen i Linköping. 

–  LM fick lite negativt rykte om att det höll på att gå ner sig och då var vi tvungna att hitta på någonting för att vända på det. Därför införde vi damklassen, flyttade till Campushallen och har den som en öppen turnering. Vi riktar oss till Östergötland när vi bjuder in, men alla får vara med, säger Johansson. 

Hur har det mottagits att lag utanför Linköping får vara med? 

– Jag har inte hört varken något positivt eller negativt. I och med att det var få lag för tre år sedan och alla tyckte att någonting behövde göras tror jag att det varit mest positivt. Då slipper också Linköpingslagen åka i väg för att få spela. 

Semifinaler och finaler sänder vi gratis för alla prenumeranter på Corren.se, NT.se, Folkbladet.se, MVT.se och Klackspark.com.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!