"Vill så mycket så pressen blev för hög"

LVC hade drömläge för att knipa kvartsfinalplatsen i SM-slutspelet. Men nej, så blev det inte.

Frida Kindbom och Lovisa Sundqvist i block.

Frida Kindbom och Lovisa Sundqvist i block.

Foto: Peter Calen

Volleyboll2020-03-08 19:52

Linköpingslaget klev in på planen med en 1–0 ledning i matcher. En seger hade betytt kvartsfinal och vila istället för en tredje och avgörande match på torsdag. De gick också upp i en 1–0-ledning i set och hade grepp om matchen till en början. Men Värnamo pressade på, vände och  tog över ledningen. LVC lyckades dock ta matchen till ett femte set – men föll ändå – och resultatet skrevs till 3–2 (15–25, 25–17, 25–20, 25–27, 15–13). 

– Det var väldigt jämnt men Värnamo gjorde ett bra jobb och drog det längsta stråt, säger LVC:s vänsterspiker Matilda Fransson, som stod för 16 poäng i matchen. 

Känner du att ni kom upp i nivå? 

– I första set tyckte jag allting satt perfekt och vi spelade vårt bästa. Men sen under matchens gång sänkte vi nivån mer och mer. I fjärde set gör vi en sjuk upphämtning som jag är väldigt stolt över att vi lyckades med, säger Fransson. 

Blev ni tagna av stundens allvar? 

– Jag personligen kände att jag försökte göra allt för att gynna laget. Men så kändes det som att vi försökte för mycket. Vi gjorde fler misstag än vanligt. Vi vill så mycket så pressen blev för hög i dag. Vi är ett ungt lag och har egentligen orken, men kanske inte stresståligheten. 

Värnamo jämnade alltså ut åttondelsfinalen och därför blir det en sista och avgörande match på torsdag i Linköpings sporthall. 

– Det känns bra med hemmamatch och en annan hall. Det är mer bekvämt. Värnamo har en stor publik vilket vi inte är vana vid och sen så känns luften i hallen annorlunda, förklarar Fransson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!