LVC kollapsade totalt: "Alla skäms nog lite"

Övertygande seger mot serieledande Hylte ena helgen. Förlust mot mittenlaget Habo nästa. Säga vad man vill om LVC, men det svänger.

Johan Isacsson var, av förklarliga skäl, inte nöjd med sitt lags uppträdande.

Johan Isacsson var, av förklarliga skäl, inte nöjd med sitt lags uppträdande.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2020-02-15 21:40

Matchen mot Habo började annars strålande för hemmalaget som gick upp till en 2–0-ledning i set.

– Då spelade vi jättebra. Sedan började vi slarva och jag vet inte... det var som att det var två olika matcher i matchen, sa tränaren Johan Isacsson efteråt.

16–25 i tredje set var inte annat än ett rejält bottennapp och plötsligt tappade LVC allt momentum.

22–25 i det fjärde setet sved ytterligare, men var på det hela taget inget annat än rättvist.

– Överlag var det lite håglöst. Just nu finns det sex bra lag i serien, något jag aldrig tycker det funnits tidigare. Så om du inte är på tårna straffar det sig garanterat, fortsatte Isacsson.

Trots försök att väcka sina spelare så kom LVC aldrig ur den negativa trenden. Habo spelade allt bättre och något botemedel mot det fanns inte under lördagen. 

Sista set (9–15) rann bara LVC ur händerna.

– Alla skäms nog lite, även jag. Det gick troll i bollen och vi fick ingen bra helhet alls. Klart att jag vill se oss prestera jämnare och bättre än så här.

De tappade poängen för dagen var en sak – men tränaren påpekar med tydlighet vikten av att också dra lärdom av det. Om inte mer än ett par veckor är det med all sannolikhet slutspelsdags, med ett annat bra lag på andra sidan nätet.

– Det här är en varningssignal som vi inte kan ta lätt på. Vi vet vår högstanivå, men också vår botten. Med en del nya spelare i laget blir det ännu viktigare att jobba upp lägstanivån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!