Lagkaptenen klar för en fortsättning

LVC:s lagkapten och passare Frida Kindbom är klar för en fortsättning med klubben. Även Degerfors passare Julia Svensson är ett starkt nyförvärv som är klar inför kommande säsong.

Frida Kindbom.

Frida Kindbom.

Foto: Rebecca Candevi

volleyboll2019-08-13 10:06

Det var länge oklart om Frida Kindbom skulle fortsätta i LVC inför kommande säsong då hon nu tagit examen från Linköpings Universitet och inte visste hur det skulle lösa sig med jobb. I en tidigare intervju med Sporten sa hon:

– Jag har ingen fast plan för vad som kommer hända ännu. Innan jag flyttade hit trodde jag att jag ville tillbaka till Stockholm. Nu är jag inte säker längre. Jag skulle kunna tänka mig att stanna här också. Allting beror på vad man kan hitta för jobb och vad det finns för möjligheter.

Men nu har det alltså löst sig med jobb i Linköping och det blir därför också en fortsättning med Linköpingsklubben.

– Med Frida har vi en av Sveriges bästa passare. Hon bidrar också med mycket erfarenhet och är en av de som spelat längts tid i laget, säger LVC:s sportchef Oskar Fasting i ett pressmeddelande.

Förutom förlängningen med Kindbom har klubben skrivit kontrakt med passaren Julia Svensson som spelade med Degerfors förra säsongen. LVC:s damer har därmed för första gången två passare i laget med erfarenhet som förstapassare i Elitserien.

– Julia är en ung och duktig spelare. Det ska bli kul att få följa hennes fortsatta utveckling, säger Fasting.

LVC förhandlar i skrivande stund med ytterligare några spelare inför säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!