Klart: Nygamle tränaren tar över i LVC

Minns ni Andrew Strugnell? Australiensaren som ledde Linköping VC:s herrar till tre SM-guld kommer tillbaka till stan – som tränare för damlaget.

Andrew Strugnell är tillbaka i Linköping.

Andrew Strugnell är tillbaka i Linköping.

Foto: Jeppe Gustafsson

Volleyboll2021-08-11 08:15

– Vi har hela tiden tänkt att han skulle komma tillbaka någon gång, han har kvar sin lägenhet i stan och har ringt mig minst en gång i månaden under åren han varit borta. "Struggs" är riktigt taggad på det här, säger LVC:s ordförande Bosse Kindgren. 

Serben Milan Bratic fick lämna LVC-damerna efter bara en säsong, hans hårdföra ledarstil passade inte in. Lugne Andrew Strugnell blir något helt annat.

– Han kan också blir arg, men är väl lite mer pedagogisk när han ska förklara vad han menar, säger Bosse Kindgren.

Strugnell tränade LVC:s framgångsrika herrlag i sammanlagt tio säsonger och ledde laget till tre SM-guld och tre GP-guld, men kommer närmast från uppdrag i hemlandet Australien. Därifrån tar han också med sig två spelare, offensiva Stefanie Weiler och Caitlin Tipping.

– Två långa tjejer som kan spela på varsin kant och förhoppningsvis bidra med många poäng. Enligt Strugnell är de riktigt bra, och vi är i behov av lite längd i laget, säger Bosse Kindgren. 

Trots tappet av lagets kanske bästa spelare de senaste åren, passaren Frida Kindbom, är Bosse Kindgren övertygad om att LVC blir ett bättre lag den här säsongen. 

– Serien blir nog lite jämnare överlag, Hylte och Engelholm blir till exempel inte så vassa. Målsättningen är att vi ska bli topp fyra och att LVC ska bli ett topplag framöver, precis som vi var på herrsidan under många år, säger Bosse Kindgren.

LVC möter Sollentuna hemma i seriepremiären den 25 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!