Kaptenen: "Det bästa LVC-lag som jag har spelat i"

Frida Kindbom funderar lite innan hon säger: "Jo, det är nog det bästa LVC-lag som jag har spelat i."

Frida Kindbom gillade säsongsstarten för LVC-damerna.

Frida Kindbom gillade säsongsstarten för LVC-damerna.

Foto: Erik Winell

Volleyboll2020-10-01 17:00

Efter beskedet att dra ur herrlaget i elitserien är det damernas som gäller i Linköping VC – och säsongen kunde knappast ha börjat bättre.

Solklar seger i bortamötet med Lindesberg och en skön boost inför hemmapremiären och lördagsmötet med guldfavoriten Hylte/Halmstad.

– Lyssnar du på vad alla säger ska vi inte ha en chans. Vi har absolut ingenting att förlora och det kan vara rätt skönt att gå in till en match med den inställningen. Jag tror att vi ska kunna störa dem, säger Frida Kindbom.

Överraskad att det gick så lätt i premiären?

– Tja, vi trodde nog att det skulle bli lite jämnare. Men vi höll ihop spelet och taktiken fungerade perfekt. Lindesberg var nog inte riktigt förberedda på att vi skulle vara så bra. Det känns inte alls omöjligt med en topp fyra-plats och att få spela GP-slutspel efter jul.

27-åriga lagkaptenen och passaren är inne på fjärde säsongen i LVC – och efter kort funderande säger hon:

– Tidigare har vi kanske haft några stjärnspelare, men det här är definitivt det bredaste och mest bollsäkra lag som vi har haft. Nu är det extremt tidigt, men sammantaget skulle jag nog säga att det är det bästa LVC-lag som jag har spelat i.  

Serbiske coachen Milan Bratic har kommit och Kindbom hymlar inte om att det varit en omställning.

– Det är ett annat ledarskap än vad vi är vana vid. Det är en annan kultur i Serbien och ett mycket hårdare klimat. Det kan ibland upplevas som tufft att ta, men samtidigt kan det vara bra att se lite andra perspektiv. Han är här för att göra ett jobb och för att göra resultat, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!