"Inte många klubbar som satsar på damerna"

Frida Kindbom beklagar att Linköping VC:s herrlag läggs ner. Men samtidigt säger hon: "Jättekul att föreningen vågar satsa på damerna".

Frida Kindbom tror att LVC blir starkare nästa säsong.

Frida Kindbom tror att LVC blir starkare nästa säsong.

Foto: Peter Calen

Volleyboll2020-06-04 16:00

LVC-damernas "veteran" säger att hon hört snacket om de ekonomiska problemen i föreningen, men beskedet att helt lägga ner elitsatsningen på herrsidan kom ändå överraskande.

– Jag fick veta det precis nyligen. För många kom det nog som en chock, säger Frida Kindbom.

Spontana känslan?

– Självklart är det tråkigt. Det är en konstig känsla att herrlaget inte ska finnas kvar längre, vi reste mycket ihop, umgicks privat och tränade ofta på tider efter varandra. Det kommer bli annorlunda att inte dom är med längre, säger Frida Kindbom. 

Samtidigt känner hon glädje över att föreningen vågade ta beslutet att istället satsa på damlaget och försöka göra truppen starkare till nästa säsong.

– Det är inte många klubbar som törs göra den satsningen, det blir ju ofta tvärtom. På sätt känns det jättekul, det blir ändå något bra av situationen, säger Frida Kindbom.

Har ni inom damlaget pratat någonting?

– Nej, vi har inte hunnit med det än.

Laget håller igång på egen hand med fys och en del beachvolleyspel. I augusti är tanken att försäsongen ska dra igång på allvar med inomhusträningar. Flera starka nyförvärv är klara, bland annat elitseriemeriterade Lovisa Sundqvist och Annie Nyberg.

– Det är många som vill komma hit och spela, vi har en riktigt bra stämning och har kul ihop. Att trivas socialt är viktigt för många eftersom volleybollen inte är ett jobb utan en grej man ska lägga mycket tid på utanför jobb och skola. Då måste det vara kul, säger Frida Kindbom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!