Nycklarna för att Linköping ska skrälla i slutspelet

En superskräll krävs – och här är LVC-tränaren Andrew Strugnells nycklar inför SM-semifinalen mot Engelholm.

LVC laddar.

LVC laddar.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2023-04-01 10:00

Ettan Engelholm – som bara förlorat en match på hela säsongen i volleybollens elitserie – mot fyran Linköping VC och det finns inget som talar för annat än 3–0 i matcher och raka vägen till final för guldfavoriten. Eller?

– Vi var nära i oktober och tog det till fem set därnere. Det visar att det går. Fördelen är att vi kan spela avslappnat utan press och att alla förväntar sig att de ska vinna. Jag skulle inte kalla det för ett briljant lag, men ett stadigt lag som är riktigt bra på det de gör och som gör det hela tiden, säger Andrew Strugnell.

Vi bad LVC-coachen att plocka fram tre nycklar för att om möjligt få till en knall så här i slutspelstider.

Det gjorde han så gärna.

1) Bättre servande

– I de två senaste inbördes mötena i vinter har vi servat alldeles för dåligt. Det håller inte. Där krävs betydligt bättre för att vi ska sätta dem under press och inte tillåta passaren Frida (Kindbom, med mångårigt förflutet i Linköping) att dominera och styra deras anfall som hon vill.

2) Bättre blockeringar.

– Det skulle betyda mycket att ta en del poäng även där och inte bara på våra egna attacker.

3) Effektivare attackspel.

– Caitlin (Tipping) vann poängligan i hela elitserien, men har fortfarande saker att utveckla. Sen behöver vi vässa till det så att fler spelare sätter bollarna i golvet.

Första semifinalen spelas i Ängelholm på söndag och med retur i Linköping på torsdag. LVC saknar nyopererade liberon Cornelia Milton som blir borta länge, men har i övrigt alla spelare med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!