"Fler klubbar kommer att satsa svenskt"

Johan Isacsson är just nu korttidspermitterad från Linköping VC – men det finns ömsesigt intresse att tränaren blir kvar i klubben över nästa säsong.

LVC har dubbla lag i elitserien.

LVC har dubbla lag i elitserien.

Foto: Montage

Volleyboll2020-04-24 12:08

– Vi ska träffas och prata om det. Kommer vi bara överens är absolut vår ambition att han ska vara kvar. Men det är svårt att skriva så många kontrakt när man inte vet vad som händer med ekonomin, säger LVC-ordföranden Bosse Kindgren.

Som regerande mästarlag hade LVC en oväntat svag säsong i volleybollens elitserie – och något SM-slutspel blev det inte alls. 

Coronakrisen har som bekant påverkat allt och alla och Kindgren räknar med att klubben kan ha gått miste om mellan 300 000 och 400 000 kronor i förlorade intäkter på uteblivet slutspel.

– Om vi gått till final hade det absolut kunnat hamna där. Det är stora pengar för oss. Som tur är har vi varit noga med att sköta ekonomin tidigare, säger Kindgren.

Vad kan det få för betydelse inför nästa säsong?

– Det vet vi ju inte riktigt än. Men rent generellt tror jag att vi får en elitserie med betydligt färre utländska proffs. Fler klubbar kommer att satsa mer på svenska spelare. Det kan räcka för att få en bra placering.

Hur tänker ni?

– Just nu tittar vi inte på utländska spelare överhuvudtaget.

På damsidan har LVC, som hängde kvar i elitserien trots att man var på väg in i ett negativt kval när säsongen tog slut, redan gjort klart med talangduon Agnes Elm och Klara Juneholm.

– Det är många som vill till Linköping och känslan är att vi kan få ihop en riktigt utvecklingsbar trupp, säger Bosse Kindgren.

Blir Johan Isacsson och Jakob Langwagen kvar som ledare där?

– Det vet vi inte än.

Johan Isacsson blir troligen kvar som LVC-coach.
Johan Isacsson blir troligen kvar som LVC-coach.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!