– Ja hur känns det i dag? Fruktansvärt. Sjuk besvikelse. Många tankar och helt tomt samtidigt. Vi spelade inte på vår högsta nivå i går men ändå tillräckligt bra för att vinna. Vi borde avgjort matchen i första perioden då vi hade momentum, säger Forsén dagen efter 2–4 mot Grästorp.

Peter Forsén säger så här om sin fortsättning:

– Den här säsongen har varit en riktig energislukare. Särskilt perioden efter jul. Det har varit vansinnigt mycket runt omkring själva hockeyn som dränerat mig fullständigt. Att kombinera ett fulltidsarbete med 30-35 timmar hockey i veckan håller heller inte i längden.

Artikelbild

| Det blev ett plötsligt slut på säsongen för Mjölby HC. "Tyvärr är det lite fiasko, men jag vet inte hur man ska reagera, om man ska skälla eller kramas", säger sportchefen Jacob Karlborg.

Forsén säger vidare:

– Jag känner att under dessa förutsättningar att en fortsättning inte är aktuell. Dessutom så är det väl så att jag inte kunde få laget att prestera på tillräckligt bra nivå efter jul och särskilt i playoff så en konsekvens av detta är väl att lämna över till nån som kan göra ett bättre jobb.

Om MHC:s lag nästa säsong säger Forsén:

– Jag vet faktiskt inget om vilka som eventuellt lämnar eller stannar. Jag har fokuserat på det vi gjort nu. En fråga för Karlborg. Men det finns ruskigt mycket talang och träningsvilja hos samtliga så det är en bra grund att jobba med. Jag vet inte ens om jag finns i Karlborgs tankar. Men såhär ”dagen efter” vill man lägga ner allt med hockey. Det ligger närmare till hands än en fortsättning. Det ska mycket till om jag ska engagera mig i hockey över huvud taget, erkänner "Stosse".

Sportchefen Jacob Karlborg visste inte hur han skulle känna dagen efter den avgörande förlusten mot Grästorp. Med över 600 personer på plats fanns intresset inför en kommande kvalserie.

Men det blir ingen kvalserie utan MHC-laget får efter en återsamling på tisdagen sammanfatta en avslutad A-lagssäsong. En säsong som gick spikrakt med nästan bara segrar i grundserien, svajade lite med svacka i alltvåan, och tog plötsligt slut i den första playoff-omgången.

MHC ville ha mer, men fick det inte.

– Tyvärr var det ju lite fiasko. Det jobbet vi hade i lördags kom vi inte upp i i går. Sen blev det mest tyst, man sörjade och det var tomhet. Vi har ju ändå planerat för den här kvalserien i två år, så tar det slut så fort och man vet inte hur man ska reagera. Ska man skälla eller kramas?, funderar sportchefen Jacob Karlborg.

Nu får besvikelsen lägga sig, föreningen får fokusera på J18-lagets kvalspel, och sedan ta ny sats mot division 1-spel i framtiden.

Jacob Karlborg vet inte om han blir kvar och vet inte om huvudtränaren Peter Forsén, vars kontrakt går ut efter två år, blir kvar heller. Forsén verkar själv inte sugen just nu.

– Vi är nöjda över lag, det har fungerat bra. Men just nu vet vi inte så mycket om hur det blir, säger Jacob Karlborg.

I spelartruppen har det heller inte hunnit komma så många besked om framtiden. Det som Jacob Karlborg räknar med är att Victor Nilsson, den 27-årige backen, inte spelar vidare. Nilsson har spelat med tejpad tumme under lång tid och opererade tummen på måndagen. Om det blivit spel i kvalserien hade han inte spelat den.