– Ett superlyckat arrangemang, säger Jonas Andersson från BK Kenty, som tillsammans med Hjulsbro och organisationen Hattrick arrangerade cupen.

Hattrick är ett nätverk för ungdomsfotbollen i Linköping med omnejd. Mycket fokus läggs på de mjuka värdena och det räknades inga resultat i helgens matcher. Hattrick har tre ledstjärnor: Samarbete, bollglädje och positiva förebilder.

Vid sidan av planerna fanns en så kallad playzone där en teknikbana och olika lekövningar fanns för spelarna. Tanken är att spelarna från de olika lagen ska lära känna varandra utanför planen.

– Och före varje match samlades lagen i en hattrickring där matchledarna hälsade välkommen, säger Peter Myrgård från Hattrick.

Jonas Andersson:

– Vi utsåg matchens stjärna efter varje match, tidigare har en sån utmärkelse oftast gått till den spelare som gör flest mål eller varit bäst rent spelmässigt, men här handlar det mer om hur man uppför sig mot omgivningen.

Cupen är en bra start på säsongen för många lag som fick testa de nya reglerna som ska gälla under 2018, vilket bland annat innebär mindre planer för både sjumanna och niomanna samt en ny linje i planen som gör att laget som försvarar ska kunna spela upp bollen utan att bli pressade direkt. Tanken är att bollen ska spelas mer längs marken istället för många långa bollar upp mot anfallarna.

– Det blir naturligtvis både ris och ros första gången man prövar en sån sak, men jag tror att fler var positiva än negativa, säger Jonas Andersson.