StÄhlberg missade sitt stora mÄl

Kasta öltunnor drygt fyra meter upp i luften brukar vara Andreas StÄhlbergs styrka. Nu blev det hans fall.

Andreas StÄhlberg frÄn Mjölby blev tvÄa i Sveriges starkaste man.

Andreas StÄhlberg frÄn Mjölby blev tvÄa i Sveriges starkaste man.

Foto: Rebecca Candevi/arkiv

Sport2019-10-15 07:00

– Jag brukar briljera i den grenen, men nu fungerade det inte alls. Jag vet inte riktigt vad som hĂ€nde, sĂ€ger han besviket.

StĂ„hlberg slutade tvĂ„ i helgens kamp om att bli Sveriges starkaste man. Nu blev han Sveriges nĂ€st starkaste. 

– Det fattades 3,5 poĂ€ng till segern till slut. Visst Ă€r det bra med en andraplats, men inte nĂ€r man siktat pĂ„ seger.

Han vann stortÀvlingen "Sveriges rÄaste" i somras och var en av favoriterna till seger nu ocksÄ. Men i och med missen i grenen dÀr man skulle kasta sju öltunnor pÄ 18-25 kilo över en ribba sÄ blev avstÄndet fram till segraren Martin Forsmark för stort.

– Jag klarade alla, men det Ă€r en teknikgren dĂ€r det gĂ€ller att ha bra precision i kasten för att fĂ„ tunnan över ribban och jag hade svĂ„rt att se ordentligt i den skumma lokalen och slĂ€ppte nĂ„gra tunnor lite fel sĂ„ jag fick göra om. 

I den sista grenen, Atlasstenarna, sÄ tog han en grenseger. Men det hjÀlpte inte.

– I och med att Martin var tvĂ„a i den grenen sĂ„ lyckades han hĂ„lla avstĂ„ndet totalt och vinna. Det kĂ€nns riktigt surt just nu, för jag vet att jag hade en god chans att vinna.

MÀstaren i tÀvlingen fÄr en plats i VÀrldens starkaste man 2020, men Andreas StÄhlberg har trots andraplatsen en god förhoppning om att fÄ en plats.

– Man kan inte vara sĂ€ker, men signalerna jag fĂ„tt Ă€r positiva.

Annars har han kvalat in till Arnold Strongman Classic i Spanien nÀsta Är, en tÀvling initierad av superstjÀrnan Arnold Schwarzenegger.

– Men just nu lĂ€ngtar jag mest efter att vila och lĂ€ka kroppen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!