Regnoväder på väg in - hotar sista omgången

Den sista omgången av Bauhausligan hotas av det kraftiga regnoväder som väntas i hela södra Sverige. Under söndagen deltar alla sju klubbar i ett möte för att lösa tänkbara scenarion.

Dåligt väder riskerar att förstöra den sista omgången för Piraterna och övriga lag i Bauhausligan. Under söndagen hölls möten för att diskutera läget inför tisdag.

Dåligt väder riskerar att förstöra den sista omgången för Piraterna och övriga lag i Bauhausligan. Under söndagen hölls möten för att diskutera läget inför tisdag.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2023-08-06 15:37

– Det kan mycket väl bli så att man flyttar hela omgången och vi håller koll på prognoserna hela tiden. Det ska regna massor både här och i Gislaved och i Eskilstuna ska det bli värst verkar det som, säger Piraternas Anders Bylin.

Den vanliga reservdagen för ligan är onsdag men på grund av uppskjutna matcher i Polen och Danmark samt omgång i Allsvenskan får varken Piraterna eller Indianerna ihop lag om tisdagen skulle ställas in.

– Vi håller på att diskutera men det kräver att alla sju klubbar är överens för att Svemo ska godkänna att man skjuter på slutspelet och det känns som ett långskott, säger Bylin.

Torsdag hade också kunnat vara ett alternativ. Problemet där är ytterligare tävlingar samt inställda färjeavgångar från Polen. Båda lagen riskerar då att inte kunna köra med några av sina bästa förare.

– Ingen vill att något lag ska kunna köra på andras resultat. Problemet är att man inte har avlagt en reservvecka före slutspelet börjar. Den sista dagen innan serien måste vara färdigkörd är lördag och då är det GP för Indianernas bästa förare. Det är lite kaotiskt idag kan man säga, tycker Anders Bylin.

Han fortsätter:

– Ikväll (söndag) kommer samtliga klubbar att hålla ett möte där alla får ta ställning till hur vi ska göra. Det är tre matcher, tre arenor och det ska bli pissväder på alla tre som det ser ut just nu. Som sagt, alla sju klubbar måste vara överens om hur vi ska göra men jag hoppas att vi kan köra på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!