– Snöpligt, vi kommer inte upp i samma nivå som i lördags, till den nivå som krävs helt enkelt, sa en uppgiven Peter Forsén, tränare i MHC.

Hemmalaget visade omgående att det skulle bli tufft för gästande Grästorp att vinna den avgörande matchen om en plats i kvalserien till division 1. Man tog också helt rättvist ledningen med 1–0 tidigt i första perioden genom Victor Nilsson.

MHC släppte inte på gasen utan fortsatte trycka på mot den storspelande målvakten Simon Zurawski i bortamålet.

Men i stället för att öka på sin ledning tappade man markering i egen zon och Grästorp kunde kvittera precis innan periodpaus. Adam Ingelfeldt i hemmaburen tvingades till flera bra räddningar i andra perioden men tvingades kapitulera två gånger när bortaspelare fick stå helt ensamma mitt i Mjölbys zon och placera in pucken.

Inför 628 åskådare stod hemmalaget för en bra forcering i jakten på att förlänga säsongen under den tredje perioden. Med drygt halva perioden kvar att spela kunde Victor Jigmalm trycka in 2–3 efter en tilltrasslad situation och hoppet tändes för hemmapubliken.

Närmare än så kom aldrig Mjölby trots flera bra chanser att kvittera.

Grästorp punkterade sedan matchen genom att sätta 2–4 i tom bur.

– Det är svårt att se några ljusglimtar i det här läget och jag tycker Grästorp är ett lag som vi ska slå över tre matcher, sa en märkbart besviken Christan Andersson-Gran.

Hur ser du på årets säsong?

– Vi hade som mål att ta oss till kvalserien och jag tycker vi har ett lag för att ta oss dit. Jag tycker att vi ska ta oss till kvalserien så det är ett misslyckande, avslutade lagkaptenen.