Stor del i segern hade också hemmamålvakten Gustaf Lindvall som höll nollan.

Något fredagsmys var det aldrig frågan om i den här matchen i SHL-ishockeyn. Båda lagen har en jobbig period bakom sig och båda var i akut behov av ett trendbrott.

Spelet var lite ryckigt med mycket utvisningar. Vi ska kunna spela rejälare och ta mindre utvisningar, sade Joakim Lindström, som själv klarade sig undan syndabåset trots att Skellefteå drabbades av 28 utvisningsminuter.

Första perioden präglades av mycket kamp, utvisningarna duggade tätt och spelet blev sönderryckt.

Lindström serverade

Det var Skellefteå som spräckte målnollan. I en snabb omställning kom man i ett två mot en-läge som avslutades med att Adam Pettersson smällde in 1–0 bakom Örebromålvakten Eero Kilpeläinen efter 17.22. Målskytten har i dagarna förlängt kontraktet med ytterligare två år och är en viktig spelare med sin stora arbetskapacitet. Den här säsongen har Pettersson också synts alltmer i poängprotokollet, nu kom den 16:e poängen.

Skellefteås grepp hårdnade i den andra perioden och med ett direktskott av Oscar Möller efter 11.28 utökade laget ledningen till 2–0. Målet kom i ett powerplay där Örebrospelarna till slut gick på knäna efter att i nära två minuter ha pressats tungt i egen zon utan att kunna byta.

Joakim Lindström är kanske SHL:s bäste spelare och Skellefteå har varit ett betydligt sämre lag sedan han fick matchstraff och avstängning i matchen mot Luleå. Nu var stjärnan tillbaka i förstakedjan och styrde spelet i numerärt överläge som vanligt. Lindström tittade åt ett håll och passade åt ett annat, tvärs igenom anfallszonen till Möller som klippte till direkt.

Måste ju försöka finta dem på något sätt, sade Lindström om sin passning som förde upp honom i ledning av poängligan.

Chans till revansch

Örebro kom till spel med en efterlängtad bortseger mot Luleå i ryggen – dessförinnan hade närkingarna förlorat tio raka matcher på bortais.

Lagets defensiv är av bästa märke men framåt är det uddlöst. Örebro hade stora problem att skapa några farligheter, även när man spelade med en man mer på isen. Det gjorde man mycket i den tredje perioden.

Just nu talar inget för att Örebro ska kunna ta sig upp på slutspelsplats. Men chansen till revansch mot Skellefteå kommer redan på lördagskvällen när lagen möts igen i Örebro.

Vi var för ineffektiva i vårt powerplay för att kunna slå dem i dag. Det ska bli kul att spela mot dem igen i morgon, sade Örebros tränare Niklas Sundblad.