Efter säsongens första vinst i senaste bortamatchen mot Norrköping klev KFUM in mot Strängnäs FC fyllda med hopp och tilltro.

Den sjätte omgången i futsalligan skulle komma att bli en högoktanig historia, även om den första halvleken började långsamt och trevande. KFUM tog snabbt greppet och producerade ett antal fina chanser, men utan resultat.

Övertaget fortsatte en bit in i första halvleken, men otur och tillfälligheter motverkade ett ledningsmål för ett spelsuget hemmalag. Chanskavalkaden fortsatte ända till slutet av halvleken, men den slutade chockerande nog 2–0 till bortalaget. Ett föga rättvist resultat, men så kan som bekant sporten vara.

Andra halvlek fortsatte med ett spelsuget KFUM som kom tillbaka in i matchen och inte tänkte ge sig förrän man gjorde mål. Så kom det. Mohamed Amiri, som gjort en genomgående stark match, lät nätmaskorna smaka boll när han enkelt placerade den i det öppna nätet bakom Strängnäs målvakt.

Glädjen blev emellertid inte långvarig då Strängnäs gjorde 3-1 efter en försvartavla från KFUM. Slutet blev fartfyllt, men inte i Linköpingslagets favör. Matchen slutade 3–5 till bortalaget som tog sin andra trepoängare i och med vinsten i bottenmötet i Linköping.

KFUM:s lagkapten Ilhan Pepeljak var uppenbart besviken efter matchen.

– Vi har mer chanser och lägen. Vi ska vinna, men de straffar oss. Det känns inte som om motståndarna spelar bort oss, utan att det är vi som bjuder på det.

Mål, KFUM: Mohamed Amiri 2, Asmir Spahic

Publiksiffra: 234