Lass-profilen kan sluta efter SM: "Inte hundra procent"

Två lagkapper fick avsluta ett intensivt sim-SM på Lass hemmaplan. För en av Lass stora profiler, tidigare landslagssimmaren Sofia Henell, var detta kanske hennes sista SM.

SM-veckan i Linköping avslutades under söndagen.

SM-veckan i Linköping avslutades under söndagen.

Foto: Erik Winell

Simning2022-07-03 20:14

– Så kan det vara. Jag är inte hundra procent klar än, men jag har sökt en utbildning i höst och jag får se om jag kommer in där, säger Henell samtidigt som herrarna gör sin sista lagkapp i Tinnis klorblå vatten. 

Hon fortsätter:

– Det har varit jättekul att simma på hemmaplan, men för mig har det inte alls gått bra.

En besvärlig nacke kan vara en av orsakerna.

– Jag vet inte riktigt varför. Det kändes bra när jag kom hem från USA och när vi åkte på träningsläger i Spanien. Men sen har nacken krånglat och det har gjort att jag varit tvungen att hålla igen, säger 25-åringen som simmat EM två gånger i karriären.

Men nu kan det alltså vara stopp.

– Lagkapperna har varit roligast. Då har det verkligen känts att man gör det för laget och jag njuter av att vara med gänget. Men annars har träningen varit det mest roliga, summerar Henell sin SM-vecka.

Framtiden får utvisa vad som står på menyn.

För Lass som klubb är det mer konkret. Snart står en ny simhall klar och då finns alla möjliga förutsättningar för en ljus framtid.

– Jag skulle påstå att den kombination som blir med den här utebassängen och nya simhallen blir unik. Det blir ett sim-Mecka i Linköping, säger elittränaren Niklas Larsson.

Larsson fortsätter med att hylla den bassäng som fått ta emot hundratals simmare denna vecka.

– Utan konkurrens är det här den bästa bassängen i hela Sverige. I många andra städer ligger utebassängerna på stora fält utanför stan. Eller så är de inte riktigt tävlingsutformade med rätt djup. Det blir lite halvbra inramning och känns lite mer som Himnabadet eller liknande.

Larsson fortsätter:

– Här på "Tinnis" får man istället en riktig arenakänsla.

Just detta SM hade elitsimmarna det tufft på seniorsidan. Men på juniorsidan gick det riktigt bra, Lass blev tredje bästa klubb i Sverige.

– Det är klart över förväntan bland juniorerna. Jag tycker att vi som helhet har fått till det riktigt bra. De unga har verkligen tagit för sig, avslutar Larsson.

Totalt sett går Lass in i kaklet på tolv juniormedaljer och fyra på seniorsidan. Miranda Arvidsson, Julia Arildsson och Thilde Smedbäck var de individuella medaljörerna på seniorsidan, men Lass tog också ett lagkappsbrons på 4x200 frisim med just Arildsson, Smedbäck samt. Emma Magnusson och just nämnda Sofia Henell.

Sofia Henell funderar över framtiden.
Sofia Henell funderar över framtiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!