Han berättar att företaget, som har sitt säte i Norge, just nu arbetar med att få fram ett skarpt förslag på en lösning i Motala.

– Jag har fått lite skisser på hur det ser ut idag och vi håller på med ett förslag som vi hoppas kunna presentera vid en träff i Motala runt nyåret.

Är det möjligt för er att lösa de behov som kommunen har, med publikplatser och annat?

– Allt är möjligt.

Har ni gjort någon bandyhall förut?

– Nej, inte för bandy. Men vi har gjort många hockeyhallar och simhallar och där ställs man inför ungefär samma utmaningar med fukt och vatten. Men det är där vår konstruktion är överlägsen i och med vår kraftfulla ventilation.

– Vi har haft kontakt med en del bandyklubbar men de som haft pengar har byggt traditionella hallar som är betydligt dyrare. Nu är det några föreningar som inte har samma ekonomiska möjligheter som hört av sig och vill titta på vad vi har att erbjuda, Motala är en av dem.

Hypotetiskt sett, hur snabbt skulle ni kunna få en hall i Motala på plats?

– Om vi får en beställning i början av nästa år kan vi sätta igång monteringen efter sommaren. Det tar ungefär en månad att montera, dessförinnan ska hallen produceras, men den skulle vara klar i god tid inför nästa säsong.

Ett fråga som dock inte är helt utredd är hur den här byggnationen klarar den ek som ställde till stora bekymmer i tidigare förslag, där man tvingas flytta hela isbädden för att hålla rätt avstånd.

– Enligt detaljplanen ska det vara fritt åtta meter från trädets krona och rakt neråt, berättar planarkitekt Mergim Hajdari.

Det är en sak som lär diskuteras vid norrmännens kommande besök.