LÄS MER: RP-kuggen mot sista säsongen

– Benjamin Jacobsson tar en paus från handbollen av personliga skäl. Jättetråkigt förstås, då vi tappar en härlig kille och en viktig spelare, men vi hoppas att Benjamin kan komma tillbaka senare under säsongen, säger RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder inför lördagens premiär mot topptippade Hallby i Sporthallen.

Ett avhopp under samma vecka som premiären är förstås inte optimalt, och i synnerhet inte när det rör spelaren som var lagets bäste målskytt förra säsongen.

– Det finns inget lag i världen som vill tappa en av sina bästa målskyttar så här tätt inpå seriespelet, men nu är det som det är. Vi måste försöka göra det bästa av situationen, även om det självklart blir svårt att ersätta alla mål som Benjamin bidragit med, säger RP-tränaren.

RP får även klara sig utan skadade nyförvärvet Erik Möllerström och Ludwig Isegren (halsfluss) i premiären, vilket gör att det är ont om kantspelare som är redo för lördagsmatch. Som högersexa finns exempelvis bara Jesper Flink att tillgå.

– Det är bara att köpa läget. Vi möter ett riktigt starkt lag i Hallby, men i premiärmatcher brukar det sällan bli något skönspel och jag hoppas och tror att vi kan skrälla, säger Magnus Oscarsson Söder.