PODD: "Jag var rädd att misslyckas"

Emma Lennartsson får inte de stora rubrikerna bland LFC:s alla stjärnor – men efter sju säsonger tillhör Norsholmstjejen lagets viktigaste spelare. Hon är dagens gäst i podcasten "Parken södra".

Fotboll2019-11-27 09:30

Emma, 28, berättar i podden bland annat om hur karriären startade i Norsholm och Kimstad, hur den fortsatte i Saltängens BK och IFK Norrköping innan det 2013 blev dags för den stora flytten till Linköping och allsvenska LFC.

– Det kom lägligt att prova något nytt, IFK fick inte vara kvar i elitettan, och efter ett samtal med sportchefen bestämde jag mig för att tacka ja till ett 6-månaderskontrakt utan att ha pratat med tränaren. Att vara i den miljön lockade, att få träna med duktiga spelare och utvecklas. Martin Sjögren ringde sedan när vi skulle starta upp i januari för att säga att det skulle bli kul att träffas, berättar Emma under samtalet med poddens Mirza Tule.

Efter sju säsonger och två SM-guld är den slitstarka mittfältaren numer mittback och lagkapten – men i princip utan landslagsmeriter. Det grämer henne inte särskilt mycket, verkar det som.

– Tror att man behöver sticka ut mer, jag har inte bästa tekniken. Min bästa egenskap är att alltid ge mitt bästa. Finns redan spelare i landslaget på min position som är riktigt bra, där är jag en bit efter, säger Emma Lennartsson.

I podden ger hon också stor kredd till ett par av sina tränare – Kent Hellström i IFK Norrköping och Anders Jakobsson i LFC.

– Kent var en tränare som frågade hur man mådde och såg hela personen, inte bara spelaren.

–  Anders var bra på att hitta övningar som utvecklade en som spelare. På den tiden satte jag stor press på mig själv, var otroligt rädd att misslyckas och nervös att passa fel.

 Men allra mest hyllar hon en före detta lagkompis.

– Hon fick mig att känna mig välkommen och utstrålar glädje och trygghet. Vill vara lära ut saker. Jag litar på hennes svar om jag frågar något, jämfört med en tränare som man inte känner. Vet också vad hon pratar om, eftersom hon var också en riktigt bra fotbollsspelare, säger Emma Lennartsson.

Vem det handlar om? Då får du lyssna på inslaget, bara att klicka på spelaren här ovan!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!