Passivt RP chanslöst mot topplaget

Passivt försvarsspel och naivt anfallsspel har man inte råd med mot ett topplag i allsvenskan. RP:s herrar var utan chans mot AIK och föll med 24-34 (13-19).

David Näsman gjorde sex mål när RP föll klart mot AIK.

David Näsman gjorde sex mål när RP föll klart mot AIK.

Foto: Per Bergsten

Handboll2019-11-17 18:14

– Långt ifrån någon topprestation. Vi kan mycket bättre än så här, sa RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder efter den klara förlusten i Solnahallen.

Precis som i förlustmatchen mot Kärra senast var det framför allt försvarsspelet som krånglade för Linköpingslaget. AIK gjorde egentligen inget som överraskade gästerna, men fick ändå alldeles för många enkla mål.

– Det gjorde exakt så som vi trott, men ändå kunde de gå ifrån ganska lätt. Det märks att de har många som spelat flera år i högsta ligan, de skjuter i rätt lägen. Skulle de missa har de fixat frikast och får bollen ändå. Så rutinerade är inte vi, det blev en hel del dumma beslut från vår sida, sa Magnus Oscarsson Söder.

Stockholmarna gjorde mål på sina första anfall och drog ifrån tidigt i matchen. Det blev aldrig spännande, även om RP ryckte upp sig något efter paus.

– Vi kom snett in i matchen och hittade inte tillbaka, sa Magnus Oscarsson Söder som också levererade en rejäl dos med självkritik:

– Jag är inte alls nöjd med min egen insats. Jag bytte sönder matchen och gav inte spelarna chansen att känna trygghet. Tanken var att ta täta byten för att få upp tempot, men det blev helt fel. Det tar jag på mig, sa Magnus Oscarsson Söder.

Närmast väntar hemmamöte med Amo kommande söndag. RP har nu halkat ner som nästjumbo i den allsvenska tabellen.

Bästa målskyttar, RP: David Näsman 6, Jesper Flink 3, Robin Johansson 3, Hannes Karlsson 3, Hugo Kindefors 3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!