Nå, hur är känslan inför avgörandet?

– Det känns hur kul som helst att få vara med om det här. En helt ny erfarenhet att ha chansen att vinna guld. Och att få ha varit med på den resa som IFK har gjort. . . det är helt fantastiskt. Jag kände direkt när jag kom in hur speciellt det är med allsvenskan och allt runt omkring. Om inte annat förstod jag då hur mycket som jag har saknat det.

Men det har inte blivit mycket spel i höst.

– Nej, det var ett tag sedan jag spelade. Det var betydligt mer med U21-laget i våras. Nu är Mitov (David Nilsson) tillbaka också, så vi får se om det blir han eller jag som blir andramålvakt på söndag. Vi åker i alla fall med hela truppen till Göteborg.

Du lämnade ÅFF efter degraderingen från superettan, men sedan tog det tid innan det blev klart med Norrköping som back up till Isak Pettersson sedan Mitov-Nilsson blivit skadad på försäsongen.

– Ja, det var speciellt. Det måste ha varit någon gång i mitten av mars. Innan dess fanns tanken att lägga av, men jag fick en nytändning när IFK hörde av sig. Nu har jag verkligen fått tillbaka suget. Det är fantastiska förutsättningar här med atmosfären och kompetensen. Sedan är det ett jävligt bra gäng med både spelare och ledare, så jag är verkligen nöjd med mitt fotbollsår.

Nästa säsong?

– Jag vet inte. Det är ett oskrivet ark just nu. Det är klart att jag gärna vill spela mer, men jag får ta det som känns bäst i magen.

Det är ingen vågad gissning att ÅFF vill ha dig tillbaka. Har ni någon kontakt?

– Leffan (Eriksson, målvaktstränaren) brukar höra av sig ibland. ÅFF har gjort det starkt i höst och jag hoppas verkligen att man säkrar kontraktet i helgen.