Som motståndare stod seriesegrarna av Hockeytvåan södra A mot Mjölby som var seriesegrare i Hockeytvåan södra B. Därmed visste MHC redan från start att det förmodligen skulle bli den tuffaste matchen den här säsongen.

– Mentalt visste vi att vi skulle möta ett bra lag och framför allt att vi behövde spela ett bättre försvarsspel än vad vi gjort tidigare matcher, säger Christian Andersson-Gran.

Det var dock inget starkt försvarsspel som visades upp av hemmalaget och Bäcken straffade deras misstag hårdare än vad lagen de mötte innan jul gjort. Målvakten Adam Ingelfeldt kämpade hårt och tog både returer och tredjereturer genom sitt starka målvaktsspel. Dock skrevs ändå resultatet till 0–4.

Artikelbild

– I nästan alla matcher vi torskat den här säsongen känner man att vi gjort en platt match. Vi gör ingen bra match i dag heller, men för första gången känner jag att vi blir utmanövrerade av det andra laget. Vi förlorar mot ett bättre lag, men vi har fortfarande alla chanser att slå dem på bortaplan, säger Andersson-Gran.

De boxar ut er ganska bra.

– Verkligen. Vi har fått väldigt lätta mål den här säsongen och i dag får vi inte ett enda. Då måste man göra det obekväma jobbet och vi är inte vana vid det då vi inte har sats på prov innan.

Bäcken hade hela åtta tvåminutersutvisningar i förhållande till MHC:s fyra, men hemmalaget lyckades inte komma tillräckligt nära i numerärt överläge.

Artikelbild

– I våra först powerplay skapar vi i princip ingenting och får inga skott alls. När vi väl börjar komma till lägen gör deras målvakt några bra räddningar. Men det är alldeles för dåligt att inte göra ett enda mål i powerplay och det är klart att det brister där, säger Andersson-Gran.