Toyota Material Handling har sedan 2013 stått som namnsponsor på ishallen i Mjölby. Avtalet går ut den sista april men företaget sa upp kontraktet redan för ett år sedan då det i annat fall skulle förlängas per automatik.

Någon förlängning tycks inte vara aktuell.

– Vi gör vad vi kan för att få dom att ändra sig och har inte gett upp än, men som det ser ut nu blir det ingen fortsättning. Vi har parallellt börjat jobba med att hitta andra lösningar, eventuellt kan det bli så att flera får dela på kostnaden. Mer än så kan jag inte säga just nu, säger Christer Gustafsson.

Vad skulle tappet av en hallsponsor innebära?

– Massor. Det är ett jättetillskott till vår kassa och innebär att vi måste hitta pengar på annat sätt. Eknomiskt skulle det så klart blir ännu tuffare än det är nu. Hittar vi ingen lösning får hallen heta Mjölby ishall, säger Christer Gustafsson.

Toyota Material Handling har ändrat strategi för sponsring och istället får idrottsklubbar nu ansöka om stipendium.

– De summorna det handlar om där är betydligt mindre än det vi fick för hallnamnet. Småpengar i jämförelse, säger Christer Gustafsson.

Vad gäller ekonomin i Mjölby hockey ser det ljusare ut än på länge för klubben.

– Vi kommer göra ett bättre resultat än förra året, så mycket kan jag säga. Skuldbördan kommer vara mindre inför nästa säsong, säger Christer Gustafsson.

För A-laget tog säsongen slut i helgen och arbetet inför nästa säsong har redan inletts.

– Även om det känns lite snöpligt efter helgen så har vi överträffat förväntningarna, säger Christer Gustafsson.