Han hade svårt att dölja sin besvikelse över den tappade segern i rysarmötet mot Gislaved. Halva elitseriens grundomgång är spelad och redan nu dras strecket där de fyra bästa lagen får spela det prestigeladdade GP-slutspelet i januari. Vid seger hade LVC:s damlag varit där för första gången i klubbens historia.

Nu blev det inte så efter 2–3 (26–24, 25–18, 21–25, 21–25, 14–16).

– Jag tycker ändå att det finns mycket positivt att ta med sig från matchen och vi är ett mycket bättre lag jämfört med för ett år sedan. Men självklart känns det surt just nu, sa Mathias Gustafsson.

Gästerna inledde mycket bra med en matchplan som fungerade perfekt, framför allt fick man stopp på hemmalagets storstjärna Ashlyn MacGregor. Men vid ledning 2–0 i set höjde Gislaved kvalitén i spelet och MacGregor hittade allt mer rätt.

– Hon är egentligen för bra för den här serien och visade sin klass. De började spela bättre samtidigt som vi gjorde fler misstag än tidigare. Vi visste att det stod en GP-plats på spel och kanske smög det sig in lite nerver, sa Mathias Gustafsson besviket.