Målfest för Mjölby hockey mot jumbon

Det återstår åtta omgångar av grundserien, men Mjölby hockey planerar redan för alltvåan. "Vi känner oss trygga i att vi kommer hamna där", säger tränaren Peter Forsén.

Peter Forsén var nöjd med sitt Mjölby.

Peter Forsén var nöjd med sitt Mjölby.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-11-17 20:07

Det blev solklara 9-3 (2-0, 5-2, 2-1) mot jumbon Trelleborg och utökad serieledning i division 2-hockeyn. MHC har nu tio poäng ner till tvåan Osby och fjorton till Värnamo utanför topp fyra. Det ska med andra ord mycket till för att missa en plats till alltvåan efter jul.

– Så är det, vi känner oss trygga i att vi kommer hamna där. Det kanske låter kaxigt att säga, men vi har redan börjat prata och planera för alltvåan. Det kommer bli tuffare matcher och vi måste vara förberedda på det, nu ska vi prioritera specifika saker i spelet, säger Peter Forsén.

Mot Trelleborg gick MHC snabbt upp till en trygg ledning som sedan utökades ytterligare. Hemmalaget sköt 49 skott och hade bud på fler än nio mål.

– Betydligt bättre spel än senast, Trelleborg är inget topplag men har ändå ett par individuellt duktiga spelare. Vi lyckades neutralisera dom ganska bra, samtidigt som vi var stabila och kunde lita på varandra. Precis det vi pratat om mycket i veckan, sa Peter Forsén.

Han gladdes åt att de spelare som inte brukar synas så mycket gjorde en bra match. Emil Strömberg, Benjamin Laudon och Wilhelm Wadström för att ta tre exempel.

– Nu kommer det matcher mot Guts, Alvesta och Värnamo. Det blir lite roligare att spela, det är mer allvar i dom mötena, säger Peter Forsén.

Målen, MHC: David Bremer 2, Patric Juel 2, Daniel Rehnström, Philip Dimtrén, Marcus Schelin, Adam Svensson och Edvin Lundqvist.

Publik: 252.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!