Lindell: "Vet inte riktigt vad det beror på"

En 4-0-ledning efter 50 minuter. Ett slutresultat som skrevs till 4-4. Libk hade en tung avslutning på matchen mot Fröjered i Folkungahallen.

Stina Lindell (i svart) var besviken efter poängtappet mot Fröjered.

Stina Lindell (i svart) var besviken efter poängtappet mot Fröjered.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-11-17 15:07

Det var en bra match av Linköping innebandy i 50 minuter och de hade en 4–0-ledning som såg stabilt ut. Men sedan kom tappet. På tio minuter förändrades matchbilden totalt och Fröjered kvitterade till 4–4. Libk:s forward Stina Lindell suckade tungt efter matchen. 

– Vi började hyfsat bra i tredje men har en tendens att när vi släppt in mål så kan det gärna bli fler bakåt. Vi vet inte riktigt vad det beror på. Många blir rädda när vi släppt in ett mål och vi vågar inte riktigt lika mycket. Det var tufft, säger Lindell. 

Sitter det mentalt tror du? 

– Ja, det är nog mentalt. Vi har pratat nu på den senaste tiden om vad vi ska göra kring laget när det händer. Vi har börjat samlas kring mål och säga några ord för att sedan gå in och köra igen. Vi måste komma på någonting för att det inte ska fortsätta så. 

Sett över hela matchen kändes Linköping lite hetare än Fröjered och lyckades hålla bortalaget på utsidan. Något som är svårt att ta till sig när man tappat en så pass stor ledningen. 

– Alla tre femmor hade ett jättefint spel. Vi kommer till mycket lägen men skotten sitter inte, säger Lindell lite uppgivet. 

För övrigt var det en tuff match med mycket slag från båda hållen som släpptes av domarna. 

– De släpper lite för mycket slag åt båda hållen och båda lagen skulle haft med sig utvisningar. Det ska vara tufft i närkamperna, men slagen borde tas bort. 

Lagkaptenen Alice Lindell gjorde två mål.
Lagkaptenen Alice Lindell gjorde två mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!