En spelare tillkommer i LHC jämfört med 1–2-matchen (efter straffar) mot Luleå senast. Det är Fredrik Karlström som är tillbaka några veckors utlåning till AIK och inleder som extraforward i stället för Nikola Pasic.

Däremot missar Mattias Bäckman matchen. Backen, som haft skadekänning under en tid men ändå spelat, finns inte med i laguppställningen den här gången och det är förstås ett tungt tapp. Inte minst som LHC sedan tidigare har Broc Little, James Wright och Almen Bibic på frånvarolistan.

– Mattias har problem med ljumskarna. Det togs beslut i morse att han inte skulle spela, säger Gustaf Pettersson, kommunikatör i LHC.

LHC har också en tung hemmatrend att brottas med med fyra raka förluster i Saab arena efter den sällsynt vassa starten med idel vinster på hemmaplan. Viktor Svedberg gör sin sista match i LHC-tröjan innan han enligt uppgifter hamnar i ryska KHL

Malmö har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. LHC-bekantingen Emil Sylvegård är formstark med fem poäng på de matcherna.