LÄS MER: Ny skandal från LHC-läktaren

LÄS MER: Publik hånade död HV-supporter

LÄS MER: LHC stänger av supportrar

Det var under SHL-matchen mellan LHC och HV 71 i lördags som en person på ståplatsläktaren hånade en avliden HV-supporter. Något liknande inträffade även vid första mötet i Linköping i höstas.

Personen – som är identifierad och riskerar tillträdesförbud till alla elithockeyarenor under två års tid – ska ha gjort gasningsrörelser för att anspela på den motorcykelolycka som orsakade dödsfallet.

Nu väljer Linköping HC som klubb att ta tydligt avstånd från händelsen.

– Under matchen avlägsnades personen som utfört handlingen från arenan av LHC:s säkerhetspersonal. Våra tankar går till den avlidnes familj som får utstå detta missgrepp men vill samtidigt meddela att vi kommer gå till botten med händelsen, säger Anders Bouvin.

Klubben kommer att göra en egen utredning och "återkommer så snart beslut har fattats i ärendet".

Det är oklart om den unge mannen är medlem av White lions, men supporterklubben är också tydlig med att man fördömer incidenten. Varken HV:s supporterförening eller den omkomne pojkens mamma lägger någon skuld på klubben.

I ett öppet inlägg på Facebook, som citeras av Aftonbladet, skriver Lindha C Wadsten:

”Vad är det i ert beteende som gör att ni utsätter oss återigen för detta? Hampus har förolyckats i en fruktansvärd olycka, han är död, mitt enda barn finns inte mer. Jag kämpar varje dag för att orka vidare, ni borde skämmas.”

LHC:s ordförande Roger Ekström säger:

– Även om vi som klubb är oskyldig till personens agerande så är det klart att det skadar vårt varumärke. Det är enormt trist att någon agerar på detta sätt när det handlar om en tragisk olycka.