Nyckelspelare kan missa hemmapremiär

Här är något oroväckande nyheter för Linköping HC inför tisdagens hemmapremiär mot Brynäs.

Jonas Gustavsson.

Jonas Gustavsson.

Foto: bildbyrån

Ishockey2019-09-16 13:06

LHC inledde SHL-hockeyn med 2–4-förlust mot Djurgården i lördags. Nu väntar möte med Brynäs i Saab arena på tisdagen och då är det mycket osäkert med spel för både målvakten Jonas Gustavsson och backen Mattias Bäckman.

– De är frågetecken, säger Bert Robertsson, tränaren.

Ingen av nyckelspelarna fanns med på måndagsträningen, men Robertsson ville inte gå in på närmare orsaker till deras frånvaro.

– Jag vill inte göra det. Men båda hade goda anledningar att inte vara med, säger han.

När tar ni beslut om spel eller inte mot Brynäs?

– Under måndagen eller tisdagen. Det får vi se.

Gustavsson fick en smäll mot Djurgården, men spelade vidare. Vad gäller Bäckman finns som bekant en längre skadehistorik och svårigheter att spela mycket på kort tid. Helt klart är att centern Mikael Frycklund, som tvingades utgå senast efter en smäll som tog mot huvudet, inte är aktuell för spel. Sedan tidigare saknas även Anton Björkman och Dan Pettersson.

Frycklunds frånvaro öppnar för att sena nyförvärvet Axel Ottosson ges chansen som center med Jimmy Andersson och Nick Sörensen. Av träningen att döma petas Joe Whitney och blir extraforward. I övrigt inga förändringar i kedjorna. 

– Så är tanken just nu. Det ska bli kul att se Axel. Vi ville ha in någon som var redo och spelklar direkt, säger Bert Robertsson.

Kan inte Mattias Bäckman spela går Max Lindroth in som sjundeback. Oavsett om Jonas Gustavsson tillfrisknar eller inte talar också en hel del för Jacob Johansson i målet från start. 

Brynäs fick en drömstart på SHL med 5–2 i svåra bortamötet med Frölunda.SHL

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!