Ny smäll för LHC – back missar hela säsongen

Först Bäckman – och nu Björkman. Här är ytterligare en LHC-back som blir borta länge. "Blir nog inget mer spel den här säsongen", säger general managern Niklas Persson.

Anton Björkman.

Anton Björkman.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-09-26 15:00

LÄS MER: Bäckman borta flera månader

Tidigare under torsdagen kunde Sporten avslöja att Mattias Bäckman åtminstone missar de närmaste månaderna med Linköping HC i SHL-hockeyn. Förhoppningen är ändå att han ska vara tillbaka i spel innan säsongen är slut i våras.

På så sätt är prognosen sämre för Anton Björkman.

Efter att som utlånad ha varit med om att ta Oskarshamn till SHL är 20-åringen tillbaka i LHC – men nu står det klart att försvararen tvingas till en ny axeloperation och blir borta under lång tid. Efter ytterligare undersökningar kom det dystra beskedet i veckan.

– Läkarna kan det här betydligt bättre än jag, men som jag förstått det ska vi inte räkna med Anton mer den här säsongen. Tyvärr, säger Niklas Persson.

Därmed är tre LHC-backar på frånvarolistan: Mattias Bäckman, Anton Björkman och Almen Bibic. Den sistnämnde kämpar som bekant med sviterna efter flera hjärnskakningar under fjolåret och i hans fall stod det tidigt klart att det inte var aktuellt med spel i Linköping den här säsongen.

Sina unga år till trots har Björkman varit otursförföljd där flera axelskador hämmat hans utveckling. Så sent som förra året var han rädd att karriären skulle vara över, men då var det en nerv som låg i kläm och som kunde åtgärdas. Nu fanns med och spelade en hel del med LHC under försäsongen, men tvingas nu alltså till ännu en operation med lång rehabilitering som följd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!