LÄS MER: "Är irriterad och förbannad"

LÄS MER: Spelarmöte – utan tränarna

LÄS MER: Krönika: "Synderna kom tillbaka, LHC"

Först hade spelarna ett möte i uppemot en timme och sedan satte de sig ner i smågrupper för vidare diskussion. Spelarna fick vädra sina tankar och att döma av stämningen på träningen såg det ut som många tagit det på rätt sätt.

– Vi rensade luften om allt. Det handlade om allt ifrån spelet på isen till prestationer. Dels pratade vi om arbetsinsatsen men även speltekniska delar. Jag tror det var ett bra möte och de flesta klev fram och fick komma till tals. Om alla tar det på ett positivt sätt tror jag att det här kan bli bra, säger Eddie Larsson efter måndagsträningen.

Det var ett möte utan tränarna Tommy Jonsson, Johan Åkerman och Klas Östman.

–  Tränarna var inte med ifall det skulle vara någon eller några av spelarna som skulle vilja ta upp något som de inte ville ta upp framför tränarna. Men det var inget sånt som kom upp utan vi snackade mer om att vi ska ställa mer krav på varandra, säger Larsson.

Ofta får tränarna ta den hårda smällen när det går dåligt för ett lag. Men känner du att ni spelare har förtroende för tränarstaben?

– Ja, det här har ingenting med det att göra. Då hade vi tagit det med tränarna. Det är vi själva i gruppen som måste ta tag i det. Det är därför vi ville ta upp det nu så att vi kan komma någonstans. Det ligger på oss själva och det är 20 kroppar där inne som måste ta tag i det på något sätt. Kravbilden måste helt enkelt vara högre, säger Larsson.

Laget har vunnit en av de åtta senaste matcherna och lägger nu ännu en tung vecka bakom sig.

– Vi har haft perioder som varit framgångsrika tidigare men nu är vi i den sämsta perioden vi haft under hela säsongen. Det är lite fel läge att vara där nu och vi snackade om hur vi ska komma tillbaka så fort som möjligt, säger Larsson och fortsätter:

– Det har varit en lång mötesmorgon, men jag tror det behövdes. Det kommer ännu en viktig vecka nu med tre matcher.

Fick ni ut något av det tycker du?

– Ja, vi fick fram några punkter. Det är egentligen samma saker som kommit upp när tränarna varit med också så vi har nog ganska lika syn på det hela. Det är lätt att dra åt samma håll och vara en bra grupp men vi måste våga ställa krav på varandra också.