LHC-basen om tappet: "Alldeles för dåligt"

Jonas Junland är en drömvärvning för Linköping HC. Klas Dahlbeck en annan. "LHC är inte hans första alternativ", säger Niklas Persson.

Efter fyra raka förluster är LHC i mycket stort behov att bryta den negativa trenden i SHL-hockeyn.

Efter fyra raka förluster är LHC i mycket stort behov att bryta den negativa trenden i SHL-hockeyn.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-12-05 09:00

När Sporten når general managern är han på resande fot och har under de senaste dagarna sett några matcher i KHL. Dessutom har han träffat Klas Dahlbeck för att diskutera framtiden. Landslagsbacken, som efter många år i Nordamerika nu gör sin andra säsong i ryska CSKA Moskva, har basen i Linköping och skulle vara förstås vara en jätteförstärkning för vilket lag som helst i SHL.

Niklas Persson bekräftar att han träffat Dahlbeck i Moskva och att han förstås gärna ser honom i LHC igen, men har inga stora förhoppningar att det ska ske redan till nästa säsong.

– Klas gör det bra där han är och LHC kommer inte att vara hans första alternativ. Jag räknar också med att det kommer att ta ett tag innan han bestämmer sig, säger Niklas Persson, som även hade hoppats att få se en annan före detta LHC-back i aktion, men Lukas Bengtsson är fortsatt skadad och inte i spel för St Petersburg.

Vad gäller ovannämnde Jonas Junland öppnade han häromdagen ytterligare för en hemflytt när han meddelade att det inte blir någon fortsättning i Lausanne.

– Vi ska jobba för att få hem honom. Det har jag sagt hela tiden, säger Persson.

Efter fyra raka förluster har LHC hamnat riktigt illa till i SHL-tabellen och general managern hymlar inte om sin besvikelse.

– Alldeles för dåligt. Det ska inte behöva hända. I de senaste matcherna har vi varit för energilösa och det får inte vara så just nu.

Läget med Jarno Kärkki?

– Hans kontrakt går ut på lördag och vi ska prata mer efter det. Inget mer bestämt än så.

Dan Pettersson är tillbaka från Västervik. På gång med fler utlåningar?

– Jag kan inte svara på det just nu. Du får ge mig någon vecka eller så. Då vet vi också hur det blir med Kärkki och med skadan på Jimmy Andersson.

Kan det bli några fler nyförvärv i vinter?

– Det kommer inte att komma in någon frälsare, utan det är det här laget som ska lösa det. Sen är det självklart att jag håller koll på marknaden och har kontakt med agenter. Men mest med tanke på nästa säsong.

Många spelare har kontrakt som går ut efter säsongen. Något nytt där?

– Nej, inget att rapportera om, säger Niklas Persson.

Matchdags

LHC–Skellefteå

SHL, Saab arena, torsdag 19.00

Läget i laget: Jimmy Andersson skadad. Mikael Frycklund får chansen från start.

Niklas Persson.
Niklas Persson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!