Överraskande bortaseger i Skellefteå (4–2) var en skön avslutning för Linköping HC inför stundande landslagsuppehåll i Stockholm. Efter succésäsongen skulle Lukas Bengtsson återigen ha spelat med Tre Kronor, men efter tre veckors sjukdom med framförallt luftrörsbekymmer tvingades han tacka nej.

Men till SHL-nystarten om en dryg vecka ska han vara redo igen.

LHC hade en ledig måndag efter den långa och försenade söndagsresan från Norrland, men i morgon är tanken att Lukas Bengtsson för första gången på länge ska träna med övriga laget.

– Ja, jag ska träna för fullt i veckan, säger han.

Ett skönt besked för skadedrabbade LHC som senast saknade sex ordinarie spelare. Av dem har Sebastian Karlsson spelat färdigt för säsongen och det är osäkert när/om Mattias Bäckman kommer tillbaka.

Men i övrigt ser det ljusare ut. Utöver ovannämnda Bengtsson är det positiva prognoser även för Eddie Larsson, Adam Brodecki och Dan Pettersson som av olika anledningar varit borta den senaste tiden. Tron och förhoppningen är att alla ska vara med i veckan.

En fjärdedel av SHL-hockeyn återstår och just nu sjundeplacerade LHC nystartar med tre matcher nästa vecka: Mora (borta), Rögle (hemma) och Färjestad (borta). Nick Sörensen, som även han dragits med skadeproblem och spelat med hjälp av sprutor på slutet, stängdes av i efterhand efter en situation mot Skellefteå och missar de matcherna.