- Passar perfekt in hos oss, säger general managern Niklas Persson.

Under nästan hela sommaren har det pratats om att LHC behöver värva en center av klass och det har spekulerats om många olika namn. Nu är det klart att 23-årige doldisen Axel Ottosson hämtas in från Färjestad.

- En ung och spännande center som vi tror mer har offensiva kvaliteter än vad han fått visa tidigare, säger Persson.

Ottosson - som senaste säsongen svarade för elva poäng på 44 matcher med Färjestad - säger själv till klubbens hemsida:

– Det känns superkul och roligt att få komma till Linköping. Det är en klubb som har funnits med ända sedan man var liten och jag kände själv att jag behövde få testa något nytt i karriären. Jag känner mig redo att flera kliv framåt och det känns som att LHC är en perfekt miljö för mig just nu.

Det är ingen hemlighet att LHC-fansen hade hoppats på ett betydligt mer etablerat nyförvärv.

Om det säger Niklas Persson:

- Ärligt talat funderar jag inte så mycket över vad andra tycker och tänker. Gjorde jag det är jag snett ute. Vi måste göra det vi tror på. Det finns en plan som vi följer och Axel passar perfekt in i det tänket just nu. Han är aggressiv och jobbar hårt.

Är han spelklar till premiären på lördag?

- Ja.

Med senaste värvningen går LHC in i SHL-säsongen med en centersida bestående av Jaako Rissanen, Mikael Frycklund, Filip Karlsson, Robin Johansson och Axel Ottosson. Dan Pettersson är långtidsskadad och inte aktuell förrän senare i höst.

I nuläget är det inte aktuellt med några utlåningar.

- Det finns mycket spännande i den här truppen. Målsättningen är att vi ska ta till slutspel den här säsonngen och inom tre år ska vi spela SM-final. Det är det vi jobbar efter, säger Niklas Persson.

Axel Ottosson är uppvuxen i Umeå och inledde sin karriär i Björklöven. Han har utöver moderklubben representerat Modo,Timrå och Färjestad.

LHC möter topptippade Djurgården i SHL-upptakten på lördag.