Kärki har gjort succé - vill gärna stanna

Jarno Kärki kom till LHC för fem matcher sen. Nu har han tre veckor till på sig att visa att han ska ha en plats i truppen.

Jarno Kärki har gjort succé de senaste matcherna. Men blir han kvar? Det är frågan.

Jarno Kärki har gjort succé de senaste matcherna. Men blir han kvar? Det är frågan.

Foto: Peter Calén

Ishockey2019-11-19 07:00

– Om jag vill vara kvar? Självklart, jag trivs väldigt bra här. 

Han inledde säsongen med Färjestad, där han bland annat mötte LHC, och värmlänningarna ville skriva ett längre kontrakt. Men så dök LHC upp och då blev det klubbyte igen, även det på ett kortare kontrakt. Uppdraget var att ersätta då skadade Patrik Lundh och hittills har han gjort fem matcher i LHC-tröjan.

Facit; 3 mål och en assist.

– Jag är nöjd och det börjar kännas bättre och bättre. Jag tycker att jag kommer in i gruppen mer och mer och behöver inte tänka så mycket nu, kan spela mer på känsla.

I senaste matchen, mot Djurgården, blev det två mål i power play. Båda på ungefär samma sätt, stående framför mål kunde han styra in pucken på fina passningar från Adam Helewka.

– Kanske inte så svåra mål att göra på så fina passningar, men det gäller att ta sig in på de fria ytorna, säger han och ler sitt tandlösa leende. 

Frågan just nu är om han blir kvar i LHC efter den 7 december då korttidskontraktet går ut. Han gör ingen hemlighet av att han gärna vill stanna, men det är inte helt upp till honom.

– Självklart tänker jag då och då på vad som händer sen. Det måste jag ju. Men jag är van vid att mycket kan hända i den här sporten och kanske är det bra att inte veta så mycket om framtiden. Det gör att man kan fokusera på att göra sitt bästa varje dag. 

– Samtidigt hjälper det dig att spela bra och göra mål, då är chanserna större att de vill ha dig kvar. Och nu känner jag mig i bra form och har hittat ett sätt att hjälpa laget. Jag har bland annat fått spela power play på slutet och det är en av mina styrkor, då kan jag verkligen visa vad jag kan.

Bert Robertsson, tränaren, erkänner att han gillat vad han sett av Jarno Kärki, speciellt de senaste matcherna.

– Vi tog in honom av en anledning, för att det är en spelare som kompletterar vårt lag på ett bra sätt. Han har en dimension som vi kanske saknat.

På den direkta frågan om han vill att kontraktet förlängs drar han lite på svaret. Men säger sen med ett leende:

– Han är en spelare som vi ser här.

Niklas Persson, managern, säger:

– Han har några matcher kvar och sen får vi utvärdera och se hur vi ska gå vidare. Det är ingen brådska egentligen för det är nästan en månad kvar tills hans kontrakt går ut.

Har han motsvarat dina förväntningar?

– Absolut. Han har testats i flera olika roller och gjort det bra, både offensivt och defensivt. 

Bert Robertsson, tränaren, gillar vad han sett av Jarno Kärki så här långt.
Bert Robertsson, tränaren, gillar vad han sett av Jarno Kärki så här långt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!