Junlands uppmaning till LHC-basen

Här är Jonas Junlands uppmaning till Niklas Persson. "Jag hinner inte komma till Linköping, så vill han träffas är han välkommen hit", säger backstjärnan.

Jonas Junland.

Jonas Junland.

Foto: TT

Ishockey2019-11-08 15:00

32-åringen är inne på sista säsongen på kontraktet med schweiziska Lausanne, det är ingen hemlighet att LHC vill ha honom tillbaka och att intresset är ömsesidigt. Att familjen Junland i början av nästa år väntar sitt tredje barn ökar också möjligheterna för en återkomst.

– Jag säger som tidigare. Jag stänger inga dörrar någonstans, men det skulle vara kul att spela i Linköping igen. Så mycket kan jag väl säga. "Pajen" (Niklas Persson, general managern) vet hur läget är. Vi har pratat, men inte träffats än, säger Jonas Junland.

När ska ni göra det, då?

– Det vet jag inte. Jag hinner inte komma till Linköping, så vill han träffas är han välkommen hit.

Har ni pratat något om kontrakt mer på kompisnivå?

– Nej, då pratar vi mest om trav och annat. Senast messade vi lite om bröderna Hävelid i tv-pucken. Fantastiskt duktiga.

När är planen att ta beslut om nästa säsong?

– Jag tänker ta det lite lugnt och ta en sak i taget. För familjens skull vill jag absolut ha ett längre kontrakt på tre–fyra år. Skulle det inte bli Linköping lär jag bli kvar i Schweiz, säger Junland, som svarat för nio poäng på 19 matcher för ligafyran.

Sin vana trogen håller Linköpingskillen bra koll på moderklubben och gillar förändringarna som gjorts.

– Jag tror stenhårt på Niklas (Persson) och gillar det jag hör om Bert (Robertsson) som tränare. Men att förändra tar tid. Man märker att det inte längre är någon som kör på halvfart och med bara lite bättre defensiv kan det lyfta i tabellen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!