– Vi inledde sjukt dåligt och nonchalant och det fick spelarna verkligen höra efter första perioden. Det såg bedrövligt ut. Så arg och irriterad har jag inte varit någon gång tidigare i höst, sa Madeleine Östling, tränaren.

En, två, tre. . .tolv, tretton – och efter onsdagens 3–2 (0–1, 2–1, 1–0) på Ulriksdals IP är serieledande Linköpings HC uppe i fjorton raka vinster i SDHL-hockeyn. Senaste förlusten kom mot Leksand i mitten av oktober.

Sedan dess idel segrar – och 41 av 42 möjliga poäng.

Men det började som riktigt illa mot AIK.

– Vi tävlade inte alls och saknade den inställning som krävs. På något sätt var det som att det satte tonen för hela matchen. Men det var skönt att vi ryckte upp oss och kom ut som nytt lag. Jag hoppas att alla tar det som en läxa för framtiden, sa Östling.

Ja, efter den taskiga starten dominerade LHC både spel- och chansmässigt, men hade vissa bekymmer med effektiviteten. Till slut kom ändå avgörandet när Pernilla Winberg, framspelad av poängsprutan Lara Stalder, satte segerpucken tidigt i tredje perioden.

Mer än så blev det inte.

LHC var i underläge efter en period, men vände med två mål på 30 sekunder (Denise Altmann och Matilda Af Bjuhr) i mitten av den andra.

– AIK skapade inte så mycket farligt efter vårt tredje mål, men jag ska inte säga att jag stod i båset och kände mig helt säker. Det är inte ett ofarligt kontringslag, sa Madeleine Östling.

Någon som ska ha beröm?

– Nja. Det var jämndåligt i början och jämnbra på slutet.

Därmed återstår bara en match innan juluppehållet, borta mot Djurgården på söndag.