Här är domen – efter slagsmålet

LHC-backen Adam Ginning stängs av i två matcher efter slagsmålet mot Brynäs. "Som väntat", säger general managern Niklas Persson.

Adam Ginning fajtas med Joacim Rohdin.

Adam Ginning fajtas med Joacim Rohdin.

Foto: TT

Ishockey2019-09-18 08:04

Det blev till slut en lyckad tisdag för Linköping HC i hemmapremiären. Underläge med 1–3 förbyttes till 4–3-vinst efter avgörande i förlängning av Hampus Larsson.

Men nu kommer ett bakslag när Adam Ginning stängs av i två matcher.

Niklas Persson vill inte kommentera domen närmare, men säger:

– Det var väntat. Det är där omkring som dessa förseelser har legat tidigare också.

Unge backen, som draftats av Philadelphia Flyers i NHL, hamnade i andra perioden i ett rejält slagsmål med Brynäs Joacim Rohdin. Båda spelarna fick matchstraff för fighting och anmäldes till disciplinnämnden med följande motivering:

"I samband med en målvaktsblockering i Linköpings försvarszon så börjar Linköpingsspelaren nr 37 Adam Ginning och Brynässpelaren nr 72 Joachim Rohdin att knuffas. Efter ett par knuffar så börjar Ginning att slå slag mot huvudet på Rohdin. Rohdin får ett par slag mot huvudet innan han själv börjar dela ut slag mot huvudet på Ginning. Båda spelarna utdelar många slag mot huvudet och är till slut lika delaktiga i slagsmålet."

Nu har alltså domen kommit.

Båda spelarna får två matchers avstängning, vilket betyder att Adam Ginning missar veckans återstående matcher mot Frölunda och Rögle. Som nyckelfaktorer anges "upprepade slag mot huvudet med handskar på".

LHC-tränaren Bert Robertsson sa om slagsmålet efter matchen:

– Vi har pratat mycket om att stå upp för laget och för oss själva och verkligen visa att man vill göra skillnad. Jag vet att det är kontroversiellt att godkänna det där och jag vet att det är delade läger. Men stämmer du i bäcken på det viset slipper du en massa annat skräp. Handskarna var på, det var liten risk för skada och det såg värre ut än vad det var.

Utan Ginning och ryggskadade Mattias Bäckman talar det mesta för att juniorbacken William Worge Kreü tar plats i LHC-truppen mot Frölunda. Han tränade med laget på onsdagen. I övrigt ändras inte på ett vinnande lag och utöver Bäckman missar även Jonas Gustavsson och Mikael Frycklund (troliga hjärnskakningar efter smällar i premiären) minst en match till. Av allt att döma fler.

Guldtippade Frölunda har inlett svagt och tränaren Roger Rönnberg väljer att göra om i tre av fyra kedjor. Frågetecken för backen Theodor Lennström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!