Det var under förlustmatchen mot Rögle (2–3) på torsdagen som LHC-backen sänktes av den huvudtackling som fått Daniel Widing anmäld till disciplinnämnden. Svedberg spelade vidare, men stoppades efter matchen att prata med media.

Enligt våra uppgifter är det nu konstaterat att han inte drabbats av någon hjärnskakning efter den otäcka smällen. Han är stel i nacken, men får behandling under fredagen och förhoppningen är att han även ska kunna vara med i lördagsmötet med Mora.

Däremot blir det inget spel för James Wright. Som vi kunde berätta redan efter Röglematchen drabbades centern av en axelskada som gör att han av allt att döma blir borta i tre–fyra veckor. Sedan tidigare har LHC även Broc Little och Lukas Bengtsson på frånvarolistan. Där är förhoppningen spel någon gång under nästa vecka.

LHC har forwarden Fredrik Karlström utlånad till AIK, men med möjlighet att kalla honom tillbaka. Om inte ytterligare skador tillkommer är dock tanken att forwarden ska vara kvar i allsvenska klubben och i stället följer junioranfallaren Nikola Pasic med på bussen till Mora.

Artikeln kan uppdateras under dagen.