Första beskedet – efter den tuffa smällen

Här är första beskedet efter Mikael Frycklunds otäcka smäll. "Det är helt okej", hälsade LHC-centern sent på lördagskvällen.

Mikael Frycklund.

Mikael Frycklund.

Foto: TT

Ishockey2019-09-15 09:31

Det var i andra perioden i förlustmatchen mot Djurgården (2–4) som det hände. Mikael Frycklund, som inlett starkt, tacklades tufft av Albin Grewe och blev liggande kvar på isen innan han på något stappliga ben tog sig till båset och sedan vidare in i omklädningsrummet.

Det var andra gången under sommaren och hösten som Frycklund, värvad från allsvenska Västerås i våras, tvingades utgå efter en smäll som tagit mot huvudtrakten. Efter förra tillfället i träningsmatchen mot Örebro tog det någon vecka innan han spelade igen. Nu lär det vara tveksamt om han är med mot Brynäs på tisdag.

Fast det var ändå positiva besked från bussen på väg hem till Linköping.

– Ja, det är helt okej. Jag hoppas vara tillbaka i spel och träning inom kort, meddelade Mikael Frycklund via kommunikatören Gustaf Pettersson sent på lördagskvällen.

Albin Grewe visades ut i två minuter, men riskerar inte någon avstängning i efterhand. 

Bert Robertsson, LHC-tränaren, säger om situationen:

– Djurgården försökte skapa något slags momentum, så tacklingar tillhör ju sporten. Sen ska jag vara försiktig och bedöma det nu. Jag ska låta det vara. 

Efter skadan fick Jimmy Andersson ta över centerplatsen och Nick Sörensen, som inlett som extraforward, kastades in i laget. Det är ett alternativ att fortsätta så i hemmapremiären, men det kan också öppna för att sena nyförvärvet Axel Ottosson (från Färjestad) ges chansen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!