Motgångarna fortsätter för Linköping HC i SHL-hockeyn. Det var en under delar av matchen godkänd insats mot Frölunda, men det blev åttonde förlusten på de nio senaste matcherna. Det blev 1–3 (0–1, 2–0, 1–0) i Göteborg och det var inget snack.

Derek Roy reducerade i slutperioden, men mer än så blev det inte framåt. LHC är dock fortfarande kvar som tia i tabellen – på samma poäng som lagen bakom.

Formstarka och självfötroendefyllda Frölunda kopplade grepp direkt och LHC kom knappt ur egen zon under första fem minuterna. Det var var fortsatt tydlig hemmadominans i första perioden, men samtidigt ska sägas att LHC mestadels gjorde det bra i egen zon och framför mål.

Så många riktigt heta lägen blev det inte, men så tappade Fredrik Karlström pucken och gav Samuel Fagemo chansen att spräcka nollan i Scandinavium. Ryan Lasch stod för framspelningen och gjorde därmed poäng för tolfte matchen i rad.

Tidigt i perioden drabbades också LHC av ett avbräck när Nick Sörensen gick omkull framför mål och tvingades avbryta matchen. Hur allvarligt är oklart i skrivande stund.

LHC kaxade till sig och flyttade upp positionerna efter första vilan och fick också till en och annan farlighet. Det allra bästa hade ovannämnde Karlström, men han fick inte till skottet i friläge.

I stället kom både 2–0 och 3–0 mot slutet av perioden genom Chay Genoway och Simon Hjalmarsson.

Därmed var det avgjort inför 9 457 åskådare. LHC gavs möjlighet till spel i numerärt överläge tidigt i tredje perioden, men någon utdelning blev det inte förrän Derek Roy reducerade med klockan på 8.55.

Någon enstaka ströchans akapades efter det, men inte mer än så.

Därmed fortsätter den negativa LHC-trenden – och närmast väntar dubbla matcher mot seriesegerjagande Luleå.