LÄS MER:Förre LHC-spelaren till AHL

Två och en halv månad har gått sedan förre LHC-backen opererade höger handled, ett ingrepp som innebar att det inte varit aktuellt med spel i säsongsstarten med Chicago Blackhawks i NHL-hockeyn. Men sakta men säkert går rehabiliteringen framåt och häromdagen tränade han för första gången för säsongen på is med övriga laget.

– Jag gillade hur han såg ut, men det tar nog två–tre veckor till innan han kan spela, säger Quenneville i en intervju på klubbens webbplats.

Enligt coachen är tanken att Gustav Forsling, när han är frisk, ska ges chansen i NHL för att direkt kunna visa att han ska ha en ordinarie tröja. Efter förra säsongens misslyckande behöver Chicago lyfta igen och har inlett med två vinster på tre matcher.

Handledsskadan är den första allvarliga skada som Linköpingskillen drabbats av i karriären. Han fick en smäll förra vintern och var borta i någon månad, men kunde ändå avsluta säsongen med Rockford i AHL-slutspelet.

Förhoppningen var det skulle räcka med vila, men det gick inte och i samband med operationen visade det sig att en sena i handleden nästan var helt avsliten. 22-årige Forsling är inne på sista säsongen på treårskontraktet med Chicago.