Han nickade instämmande med rödsprängda ögon och en tom blick när jag poängterade att de gjorde en bra match.

– Jag håller med. Vi höjer oss ordentligt jämfört med de tre senaste matcherna vi spelat. Det blir bra med inramningen och så också. Vi får bygga vidare på det helt enkelt. Men jag är trött på att förlora, säger Karlström och suckar.

Djurgården gick upp i en 1–0-ledning, LHC kvitterade till 1–1 och fick sedan ta ledningen med 2–1. Men det blev till slut ett bortalag som fick åka hem med tre poäng och Linköping med noll när resultatet skrevs till 2–3. Med facit i hand tappade laget ännu en ledning till förlust.

– Det känns som att det är en sådan tid just nu där det går mot oss. Det kanske blir att vi övertänker eller blir lite passiva när vi leder. Vi pratade om att vi inte skulle bli det när vi har en ledning. Samtidigt är det en jämn SHL-match och jag vet inte om det är tillfälligheter som avgör. Det är tråkigt, säger Karlström och fortsätter:

– Jag tycker vi är bättre i tredje perioden och går för ett ledningsmål samtidigt som de chippar ut.

Som för större delen av laget stod även Fredrik Karlström för en bra insats, trots den bistra 2–3-förlusten.

– Det har känts bra på slutet. Jag har fått spela mycket och fått mycket beröm. Det har egentligen känts bra under hela säsongen men det känns som jag är i form nu. Det är skönt med lite speltid.

Artikelbild

Du är ju AIK:are i grunden. Hur mycket hatar du Djurgården?

– Jo, det är lite bittert att förlora mot dem. Det är det. Jag gillar inte Djurgården, säger Karlström och skrattar.

Men du snackade med några Djurgårdare här utanför.

– Ja, jag har spelat med några i landslaget. Så dem gillar jag i alla fall... utanför planen, säger han och ler.