LÄS MER: Bergsten: Det är vad LHC behöver mest

LÄS MER: "Jag borde ha gjort mål där"

I matchen mot Frölunda spelade Chad Billins 22 minuter och 50 sekunder. Den spelaren som hade mer istid, och som också haft mest istid i föregående matcher, var Eddie Larsson. Med de två offensivt skickliga backarna Mattias Bäckman och Lukas Bengtsson på frånvarolistan har de mer rutinerade fått ta ett större ansvar och därmed också mer istid.

– Jag känner mig bra i kroppen ändå. Det var en tung förlust mot Frölunda men det gäller att spela smart när man har många minuter. Det gäller också att vara med offensivt när lägena kommer, säger Chad Billins.

Känner du att du klarar av att fortsätta spela på samma sätt med mycket istid?

– Ja, Det är bara att fortsätta när man har några tunga namn på skadelistan, säger Billins och ler.

Men du känner dig i bra form?

– Ja, Jag tycker att Lasse (Thörnholm) är en bra kille på gymmet som håller oss i toppform. Kroppen känns bra, men samtidigt kan man alltid bli bättre.

Både skadedrabbade Almen Bibic och Mattias Bäckman var på is under fredagsträningen, men i båda fallen gäller det att skynda långsamt. De gör positiva framsteg med sina skador, men det lär ta ett tag innan de är i matchspel igen. Inte heller Lukas Bengtsson är aktuell för spel då han, enligt våra uppgifter, har problem med luftrören. Därmed kommer ingen av dem vara med på lördagsmatchen mot Brynäs.

– Det är viktigt att få tillbaka dem eftersom de för med sig självförtroende till vårt lag. Men samtidigt är skador något som händer och det är en del av spelet. Tills dess måste vi fortsätta kämpa och få med oss segrar även utan dem, säger Billins.

Med tunga namn borta har junioren Simon Lundmark fått förtroendet. Han är uppe i över 100 minuters speltid och kommer därmed inom den närmaste tiden få skriva på ett rookiekontrakt.

– Han är en bra spelare. Han spelar en enkel hockey med en bra förstapass. Jag tycker att han gjort bra ifrån sig. Jag sitter ofta på bänken när han spelar och får tre-fyra gånger per match skrika "riktigt bra pass" till honom. Han har spelat med självförtroende och det är skönt att han kunnat steppa upp när det behövts.

Nu bär det av till Gävle där tabellelvan Brynäs med sina 50 poäng i tabellen ställer upp mot Linköping som nu ligger på en sjätteplats med 56 poäng.

– Alla matcher är stora matcher nu. Det är ingen hemlighet att ligan är jämn. Vårt mål är att åka dit, spela bra och ta med oss tre poäng hem. Vi ser fram emot det och det är framför allt viktigt att komma hem med en seger.