LHC hoppas på fullsatt mot Örebro

Linköping HC hoppas på fullt hus i hemmamötet med Örebro. ”Inte omöjligt”, säger Gustaf Pettersson, som är kommunikationsansvarig i klubben.

Det har varit bra tryck i Saab arena i höst. I kväll, mot Örebro kan det bli fullsatt efter att en storsponsor bjudit på biljetter.

Det har varit bra tryck i Saab arena i höst. I kväll, mot Örebro kan det bli fullsatt efter att en storsponsor bjudit på biljetter.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-17 11:30

Utöver de som redan har säsongskort bjuder sponsorföretaget Botrygg på biljetterna till torsdagskvällens SHL-möte mellan LHC och Örebro i Saab arena. Det har inte oväntat fått fart på intresset och i skrivande stund är cirka 7 000 biljetter uthämtade. 

Det gör att möjligheter finns för utsålt, 8 300 åskådare, för första gången den här säsongen.

– Förutsättningarna för mycket folk är jättebra och vi jobbar fortsatt hårt för det. Sedan är det bara att hoppas att de som hämtat ut biljetter verkligen dyker upp också. Det vet man aldrig med säkerhet, säger Gustaf Pettersson.

Så här långt ligger publiksnittet på 5 568 åskådare, men samtidigt ska sägas att stämningen i arenan varit bättre än på länge och fått mycket beröm, inte minst av spelarna.

Samtidigt har LHC fått en hel del kritik för ordvalet att i ett nyhetsbrev som skickades ut under onsdagen ha kallat Örebro för ”plastlaget från Närkeland” och Gustaf Pettersson erkänner att ordvalet blev fel.

– Det är en tunn linje mellan vad som uppfattas som roligt och med glimten i ögat och vad som landar fel. I det här fallet blev det galet och vi får lära oss av det, säger Pettersson.

Har du själv fått mycket reaktioner?

– Det skulle jag inte säga. Men jag har också sett att det skrivits en del på sociala medier.

Karta: Saab Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!