För första gången någonsin spelades det SDHL-match i Exeo-hallen i Motala och det var en riktigt toppmatch Motalaborna bjöds på.

För tabellettan LHC och tvåan Luleå bjöd på en fight som inte tog slut innan Luleås Noora Tulus satte dit segermålet med bara halvminuten kvar av sudden death.

Inledningsvis såg det dock ut som om gästerna skulle avgöra långt tidigare. För Luleå kom ut starkt och vann skotten i den första perioden med förkrossande 16–3.

Artikelbild

– Det är lite surt nu. Vi kommer ut lite svagt i första perioden och drar på oss några oturliga utvisningar, säger Pernilla Winberg som bara var en av de LHC-spelare som körde fast när de försökte ta sig in i Luleås zon.

Det skulle dock komma att ändras i den andra perioden. För då vaknade LHC till och fick mer fart under skridskorna i offensiv zon.

– I andra kommer vi upp mer i tempo och hittar in i vårt spel, säger Winberg som en länge såg ut att få kliva av isen som vinnare.

Men trots att LHC i tredje perioden fick tre chanser i power play så var det Luleå som gjorde periodens enda mål och tog matchen till förlängning.

Artikelbild

– Jag vet inte hur den går in. För det fanns ingen stor lucka. Men inget av målen de gör är ju några raketer direkt. Men det är alltid jämna matcher när vi möts och det är ju de som gör flest mål som vinner och idag var det de som gjorde det, säger Winberg som hade hoppats på att få kröna en annars perfekt dag med seger i seriefinalen.

För när förbundskapten Leif Boork tidigare under dagen presenterade sin trupp till OS i Sydkorea så blev det officiellt att Winberg ska spela sitt fjärde OS.

Artikelbild

– Det ska bli fantastiskt roligt. OS är det största man kan vara med om som damhockey-spelare och det är en ära att få spela för Sverige. Så det är stort, säger Winberg

Nu blev det inte den publikfest som Motala AIF hade hoppats på när SDHL för första gången kom till Motala.Men Maifs hockeyordförande var nöjd ändå.

Artikelbild

– Klart att man hoppats att det skulle komma fler. Men man kan ju inte tvinga folk att komma. Men jag är nöjd med det vi har gjort. Linköping och Luleå har bra folk och de har talat om vad de vill ha och det har vi levererat, säger Svärd som var imponerat av det spel de båda lagen bjöd på.

– Fantastiskt bra spel. De går snabbt och det är mycket mer fysiskt än vad jag hade trott.