– Vi får bjuda på spänningen. Sådana här matcher hade vi förmodligen inte vunnit ifjol, sa 20-åringen till Corren.

Hon log.

LFC behövde en seger i hemmamötet med Göteborg för att inte tappa mark i allsvenska guldstriden mot Rosengård – och seger blev det.

Artikelbild

Till slut.

Inför 1 061 åskådare i kvällssolen hamnade topplaget i gamla synder och i mångt och mycket såg det ut som gjorde i vissa matcher i fjol.

Bra spel, gott om mer eller mindre heta mållägen.

Men inga mål.

Artikelbild

Inte förrän i 86:e minuten när Stina Blackstenius, framspelad av Pernille Harder, satte 1–0 bakom storspelande Göteborgsmålvakten Loes Geurts. Det blev avgörande, vilket betyder att det är oförändrat läge i tabelltoppen med både LFC och Rosengård på 28 poäng av 30 möjliga.

– Det känns som om vi inte har råd att tappa så många poäng och att vi måste vinna varje match. Nu gjorde vi det, även om det satt långt inne. Det gäller att ha tålamod, sa Stina Blackstenius, som gjorde sitt elfte mål på tio matcher och befäste platsen som tvåa i skytteligan efter lagkamraten Harder (tolv mål).

Artikelbild

Landslagsforwarden, som med största säkerhet finns med när förbundskapten Pia Sundhage på tisdagen delar ut biljetter till Rio-OS, hörde (som vanligt) till dem som skapade mest och borde definitivt ha gjort mål när hon strax före avgörandet sköt utanför öppet mål.

Då talade allt för 0–0 och ett tungt bakslag, men strax senare kom den välförtjänta utdelningen.

Artikelbild

– Klart att det var frustrerande när vi hade så många lägen att avgöra. Men till slut kom målet, sa Blackstenius.

Ja, LFC inledde piggt och hade gott om chanser om att spräcka nollan före paus. Allra närmast kom Pernille Harder, som dock fick se sitt skott träffa ribban och studsa ut. Andra halvleken var möjligen inte riktigt lika fylld av möjligheter, men fortfarande hittade hemmalaget fram till tillräckligt med lägen för att avgöra flera gånger om.

24–3 i skott eller nickar mot mål säger en del om hur det såg ut. 12–2 i avslut på mål gör det också.

– Inget snack om att vi ska avgöra tidigare, men sköna mål att göra och sköna segrar att ta. Det var en förlösande känsla när målet kom och sedan kontrollerade vi matchen riktigt bra. Kul att se, sa Martin Sjögren, tränaren.